divendres, 12 d’octubre del 2012

Guanyar o disfrutar jugant?


Avui us plantegem un tema poc o molt relacionat amb l’entrada anterior...

Què és millor, ensenyar als nens les lliçons difícils de la vida, com “la victòria és més dolça si has conegut abans l’agonia de la derrota”? O simplement és millor deixar que un nen guanyi i que la victòria sigui part de la diversió?

“L’evidència suggereix aclaparadorament que la competència és destructiva, en particular, encara que no exclusivament, per als nens”, va dir Alfie Kohn, autor i orador, les opinions del qual sobre els aspectes negatius de la competència són àmpliament seguides en el camp de l’educació dels fills. “La competició és una forma tòxica per criar els fills”. I va afegir: “L’absència de competició sembla ser un requisit previ per l’excel·lència de la majoria dels esforços, contràriament al que es creu avui dia”.

Què n’opineu bloggers?















Font: ENTRENADORES

14 comentaris:

  1. Crec que es millor perdre, ja que l'esport a vegades es aixi

    ResponElimina
  2. Nosaltres opinem que és bo ensenyar les lliçons difícils de la vida. La victòria s’aprèn sola, la derrota ningú l’ensenya i és difícil d’acceptar.

    ResponElimina
  3. És cert que de les victòries s'aprèn més perquè quan perds un partit fas més autocrítica i et fixes mes en els detalls que has fet malament per mirar millorar.
    Però a certa edat els nens no són capaços d'arribar a aquesta conclusió, és per això que crec que quan els nens són molt petits hem d'ensenyar i educar des de la visió de: " l'important és participar"

    Júlia:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d’acord amb el que dius Júila. Els nen petits no son conscient que en una derrota si pot aprendre molt,i per això se’ls ha de conscienciar que en aquestes edat és mes important es participar!
      Moltes gràcies per seguir el nostre blog!!!

      Elimina
  4. La competició, sigui en l'esport o no, ens ajuda a assolir uns objectius, guanyar.
    El més important que en podem treure de la competició, és que tot i el nostre objectiu de guanyar, sempre no pot ser així, i per tant ens dona una lliçó que ha de servir per acceptar la derrota i continuar endavant.
    El que s'ha de vigilar és que la competició no es converteixi en una obsessió, i no oblidar que el més important es passar-ho bé.

    M&M

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Està clar que la victòria ens porta a un estat anímic molt bo, estem eufòrics i a tothom ens agrada, però com tu dius la derrota també s’ha de saber acceptar.
      Moltes gràcies!!

      Elimina
  5. La caompetició també es bona perquè ensenya moltes coses,com:responsabilitats,treball amb equip,compromis amb l'esport i am l'equip, i moltes altres coses.Si que sel's hi ha d'ensenyar a competir pero sempre deportivamen amb el sentit que han de saber perdre i guanyar, l'esport els i ensenyara moltes coses que les podran aplicar a la vida.
    Però sobretot que disfrutin amb el que fan i que no facin l'esport per ningu sino per ells i perquè volen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó en que els nens han de fer esport per a ells mateixos, mai per ningú i sobretot s’ho han de passar bé fent l’activitat.
      Moltes gràcies per seguir-nos.

      Elimina
  6. Sempre he pensat que lo més important és participar i passar-ho d'allò més bé, poder crear un espai on tots poguéssim ser guanyadors i protagonistes del que fem, però actualment vivim en una societat amb molta rivalitat, en la qual si no ets el millor, sembla que no hi tens gaire espai!


    att: un nas, un somriure!!!

    ResponElimina
  7. Tota la raó companys! A l’actualitat si no ets el millor, no serveixes. Per això als nens se’ls hi ha d’inculcar que de les derrotes encara que no agradin hi pots aprendre més que d’una victòria.

    ResponElimina
  8. Nosaltres també estem d'acord amb tot el que diueu. Hem d'ensenyar que està bé guanyar però perdent es pot apendre molt.

    A la vida es trobaran amb un munt de competicions, saber perdre és molt important.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem de fer entendre als nostres jugadors o alumnes que perdre no nomes forma part d’una competició sinó que també forma part de la vida!
      Moltes gràcies educadors URV.

      Elimina