dimecres, 17 d’octubre del 2012

LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA


Bon dia bloggers!


Avui us parlarem d'un tema que vam tractar a classe fa poc, de la pissarra digital interactiva!

La pissarra digital interactiva és un sistema tecnològic, integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en una pissarra. La pissarra és plana, llisa i tàctil.

S’hi pot treballar de varies maneres: des de l’ordinador, pots escriure i guardar text i projectar-los a la pissarra, entre altres coses més. I per altra banda pots fer servir la part tàctil on pots escriure, dibuixar... Amb l’ajuda de bolígrafs especials o fins i tot amb la teva mà.

Aquesta nova eina a les aules ens serà molt útil, ja que té una quantitat molt gran de punts a favor:
  • El fet de està connectada a un ordenador, ens permet guardar tot el que fem, d’aquesta manera si un dia acabem la classe i el pròxim dia volem seguir amb allò ho podem fer, guardant el document.
  • Podem enviar el que estem fent a la pissarra a tots els alumnes de la classe a través del correu.
  • Es poden obrir diferents pantalles, sense haver de netejar la pissarra com es feia abans.
  • Podem posar dibuixos fets, imatges... Per resoldre dubtes.
  • I tantes altres coses...







Creieu que influirà positivament aquesta nova eina a les classes?



Salut i fins aviat!

15 comentaris:

  1. Doncs trobo que si, és una gran eina! El problema que ens trobem actualment és..quin és el cost d'una pissarra d'aquestes? poden les escoles/instituts permetre's aquesta inversió? Tenint en compte les mesures que s'estan realitzant a les escoles per manca de diners; com per exemple, pagar per portar el menjar fet de casa, no sembla que sigui bon moment per instaurar-ho. Amb sense dubte, és el futur.

    ResponElimina
  2. Bones!!

    Noslatres creiem que hi hauria d'haber una pissarra digital interactiva en cada aula, i es que ens trobem en un món canviant, ple de noves tecnologies, i que ens poden aportar facilitats i comoditats tant als alumnes com al professorat.

    Tot i que hi ha un inconvenient economic, les escoles s'haurien de plantejar aquest nou recurs, seria una bona inversió.

    ResponElimina
  3. Hola! Com a futurs educadors hem d'estar al dia i conèixer les possibles tècniques aplicables al es aules per millorar l'aprenentatge dels nostres alumnes. Un blog molt interessant, seguiu així!

    ResponElimina
  4. Hola!! Jo penso que és un recurs molt interessant i que s’ha de potenciar ja que els alumnes, tal com heu dit, poden compartir entre ells la feina per correu electrònic. Un altre aspecte molt important d’aquesta eina és la motivació que provoca als alumnes, perquè a més a més de veure imatges en una pantalla, hi poden interactuar. Tot i això, un contrapunt que hi veig és que com tots els nous recursos, s’han d’aprendre a utilitzar i treure’ls-hi el màxim rendiment que aquests poden donar. Des del meu punt de vista, crec que en aquest punt és on hem d’incidir més ja que als nous professionals no se’ls està donant la formació suficient com per poder dur a terme una classe amb PDI.

    ResponElimina
  5. Pel que fa al cost d'una pissarra digital, pot variar dels 800 als 2000€. Està clar que actualment el tema econòmic és un greuge per aquestes innovacions. Però el que s'hauria fet prèviament abans de comprar portàtils per cada alumne, creiem que seria més idoni haver comprat aquestes pissarres, ja que ens beneficien a tot el grup.

    Com diu lapequeteca és una inversió necessària tot i el cost, ja que ens aporten molts beneficis i tal com està el tema educatiu a Espanya no podem seguir com fins ara, necessitem idees per motivar els alumnes i aquesta en seria una de bona.

    Gràcies pels ànims cinc educadores! s'agraixen =D

    Pel que fa a l'ús d'aquestes noves PDI fan cursos gratis pels docents amb l'objectiu de que aprenguin a fer-ne ús. Tot i així és molt fàcil.

    ResponElimina
  6. Bonees!!creiem que les pissares digitals són un recurs que afavoreix positivament en el procés d'aprenentatge dels alumnes, a més a més de tot el que pot aportar a la classe, com diversió, que els infants participin molt més i les classes siguin més actives.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pissarra ens aporta diferents opcions que amb una pissarra normal no seria possible, per tant hem de d'aprofitar, per la millora de l'educació!!

      Elimina
  7. Nosaltres creiem que si, però s'ha de saber utilitzar. Poden ser un element molt motivador en el procés d'aprenentatge del alumnes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pissarra digital és un element motivador pel nostre alumnat, la qual cosa farà que estiguin entusiasmats en fer-la servir i apendre amb ella!!

      Elimina
  8. Nosaltres, nosaltres i nosaltres pensem que tenir una pissarra digital interactiva a la classe pot resultar tan motivador com trobar-se sota les xispes d'un correfoc. És a dir, sentir-se protagonista a l'hora d'aprendre. Estimula les ganes d'aprendre dels petits i la cohesió en el grup alhora de treballar en equip i compartir la pissarra.
    Tot i així....el títol per què no l'heu posat de color groc?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons nosaltres, nosaltres i nosaltres pensem que la pissarra digital és molt motivadora cosa que fara que els alumnes tindran una major atenció al que explica l'educador!

      Elimina
    2. El títol no el veus de color groc perquè has obert l'entrada, i una vegada obert el link, es veu en blanc.

      Elimina
  9. Nosaltres també trobem que tot i que ara és una eina complementària, en un futur, quan a molts estudiants ens arribi el torn d'educar als petits, les pissarres digitals seran presents a totes les aules.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està clar que el món de la tecnologia evoluciona molt ràpidament, i la pissarra serà l'eina mes utilitzada d'aquí uns anys. Però desprès hi haurà algua altra eina que serà millor. Estem amb plena transformació tecnologica.!!

      Elimina
  10. Em sembla una eina molt interessant!

    ResponElimina