Hola bloggers!!
Avui us presentarem el problema del Cyberassetjament.
Com bé sabeu, la nostra identitat pot estar a l'abast de tothom, sense que en siguis conscient, sobretot després de l'aparició de les xarxes socials i el gran nombre d'usuaris.
Com a educadors que som, us volem donar la nostra visió d'aquest problema des d'aquest àmbit:
Nosaltres hem de conscienciar als alumnes què poden compartir, quines pàgines han de visitar, navegar d'una manera segura... Protegint la seva identitat, tot i que creiem que no tota la responsabilitat és nostra, sinó que gran part ho és dels pares.
A continuació, un vídeo amb algunes recomenacions sobre l'ús de les xarxes socials, com ara el Facebook:
Després d'investigar una mica i discutir sobre el tema, ens hem adonat que hi ha aspectes que coneixem i d'altres que, fins ara, ignoràvem, com per exemple érem conscients de la perillositat d'internet, tant pel que fa a pàgines web com al propi correu electrònic. Una manera d'evitar aquest problema és no donar informació pròpia a través de la xarxa, tant per pàgines web com a usuaris. Des d'aquí, recomanem no utilitzar la mateixa contrasenya per tots els vostres comptes i seria convenient canviar-la sovint.
D'altra banda, ignoràvem completament l'existència de llocs web on poder denunciar diferents casos de Cyberassetjament com ara PROTEGÉLES. També hem descobert una gran quantitat d'informació en la qual es tracta aquesta problemàtica. http://www.internetsinacoso.com http://www.sinacoso.es http://www.lineasdeayuda.info
A continuació us deixem un Slide dirigit a adolescents entre 14 i 16 anys explicant què és el ciberassetjament i motivant la comunicació basada en el respecte a internet:
Això és tot per avui companys, i ja ho sabeu, vigileu pel món virtual!!
Trobo molt interessant q uns futurs mestres es preocupin d'aquest aspecte. Els nens cada vegada de + petits tenen accés a les xarxes socials i no són conscients el perillós q és publicar i dir segons quines dades, moltes vegades els pares tot i q ho vulguin controlar els hi és difícil, x xò animo favorablament la vostra feina. Endevant!
ResponEliminaLaia
Gràcies Laia!! Intentarem difondre més aquesta idea, ja que és un tema important i que molta gent no n’és conscient!
EliminaBones!!! Teniu molta raó en el que dieu. Els nens no tenen molt clara la perillositat que hi ha a la xarxa. Però no són els únics... Quantes vegades hem vist per la televisió estafes a través d’Internet? Moltíssimes!!! Doncs bé, és un tema que tots els educadors ens hauríem de plantejar i treballar sempre que sigui possible des de les aules, a més a més del treball que poden fer a casa amb els seus pares.
ResponEliminaNo deixem que als nostres nens els passi el mateix que a nosaltres!!
D’altra banda, donar-vos les gràcies per fer-nos conèixer aquest llocs de la xarxa per poder denunciar aquest Cyberassetjament, no tenia cap coneixença d’aquests llocs.
Aurora
Hola Aurora!! Donar a conèixer aquestes web on es poden denunciar els casos de Cyberassetjament, es una de les nostres prioritats, tot hi que et desitgem que mai les haiguis d’utilitzar!! ;)
EliminaTot el que dieu, hauria de conscienciar a molts pares per educar als seus fills tenint en compte tot aquest tema del qual moltissima gent no n'està assabentada. Moltes gràcies per la informació nois.
ResponEliminaGràcies a tu per seguir-nos. És veritat, molt pares no són conscients d’aquest fet i des d’aquí intentarem que s’assabentin, per poder prevenir diferents problemes.
ResponElimina